Thursday, December 20, 2012

SAYA SUDAH GEMUK

Baru-baru nie ajak husband jejalan pusing2 bandar.. jalan punya jalan singgah jap g Kuantan Parade.
pastu singgah la kedai tudung yg wajib sy pergi setiap kali masuk shopping mall.. (teruk tol tabiat nie jgn ikot tau)

Mana de pompuan x suka bershopping lagi2 bila dh dpt gaji.. duit sendiri tue..hehe kalu minta kat husband dpt la selai tudung..hehe tp lebih senang guna duit sendiri kalu nk beli brg byk..x delah kena marh x tentu hala kn sebab pakai duit sendiri.. kalu pakai duit husband mesti kena bebel sampai sok..haha

Dah siap-siap beli tudung jejalan nk g cari makan.. ternampak PENIMBANG..ape lg masuk singgit pastu g la timbang.. mak aih terkejot berok sy berat dh nek 5kg tue.... punya la lame x timbang.. agagaga
patotlah kebanyakan seluar dan baju byk yg x muat RUPANYA badan dah naik.. (malunya) lg2 husband de kat sebelah sambil tergelak melihat kekalutan sy yg ngada2 nk timbang berat.. konon2 diet 2 hari berat badan turun..Kuang kuang.. sekali Kau ambik nek 5 kg.. mau x malu ngan cik husband..hahaha

Disebabkan malu sy pon berjalan dhn laju2 bawak husband cari kedai makan.. aleh2 makan kedai mamak gak..haha bile itu mamak mau ambik oder husband oder nasi beriani.. sy minta air buah jer..hahaha konon2 nk tunjuk kat husband yg sy nie gigih nak diet.. (padahal perut mcm2 bunyi ade)..pastu husband kata kat saya jgn malu2 sayang..hahaha (sambil tersenyum kambing tgk muka saya)

Rase mcm nk cabut lari jer..hahaha sy pon buat x tau dok sibok belek2 tudung yg dibeli tadi.. selepas makan sy ngan husband pon balik umah.. sampai je kat umah perot ku pon berbunyi mcm lagu anuar zain..malu betol.. bape kali malu dh ari nie sajer..haha tue la x mkn lg kan perot dh meroyan..haha

padan muka aq, yg gila sgt nak diet.. pastu mulalah lapo.. alih2 g kat dapo  belek2 cari manggi..hahaha jumpa.. husband mkn sodap2 mu mkn manggi jer.. hahaha sambil2 makan manggi buka fon menfb.. pastu ternampak iklan org update hot item FELINNA INCI LOSS.. siasat punya siasat.. terus berkenan oder selalu terus pakai.. alhamdulilah 2 minggu pakai berat dh trun 2 kg.. ( xnmpak sgt pon) bg tau kat husband2 x percaya..die gelak lg..ampeh..










Thursday, December 13, 2012

Felinna 3 IN 1 PMCVC

Introducing new vitamin C FELINNA yg SANGAT HEBAT!

PrOduk vit-c yg sedang HOT~!!

dah diujikaji oleh pengguna vitamin yg lama dan pengguna baru and terbukti LEBIH HEBAT...!!! Terbaik from FELINNA ! Most of ingredient dia adalah sama mcm vitamin c yg lain cuma tambahan extract pure marine colagen and extract gluta utk extra putih berseri-seri.....Sememangnya HALAL dan kelulusan KKM..!
 

Felinna beauty pure marine collagen with vitamin c
INGREDIENTS :
-collagen marine
-extract gluta
-vit c
-extract citrus

USE :
2capsules at night after meal (for saving using 1capsules at night after meal)

BENEFITS :
-help prevent skin problems
-reduce pimples and dark spot
-fairer ur skin naturally
-reduce wrinkles and more

DISTRIBUTED by :
Felinna Marketing

PRICE :

5000mg with extra collagen..gabungan mantap antara PF,vitamin C. And IQR..anda telan sebiji sahaja sehari kesan seperti seminggu.

SEMENANJUNG - RM85
SS - RM90

POSTAGE:
SEMENANJUNG - RM6
SS - RM8

Reg no :ULUKM/1542/12
Halal ref No : 150127-PR
MFG :2012
Exp.Date : 2015
 
 




 

FELINNA INCH LOSS HOT ITEM

APA YANG ANDA PERLU TAHU?Dengan inch loss anda tidak perlu berlapar & diet untuk kelihatan langsing..HANYA 3 HARI PENGGUNAAN ANDA PASTI AKAN NAMPAK KESANNYA!!RAHSIA KENAPA INCHLOSS SANGAT HEBAT!- Lotion ni sangat wangi dan xterlalu panas,dia dingin dan mesra pengguna.- Hanya sekali sapuan anda bole lihat perbezaan inch anda(pastikan ukur sebelum guna ya)- Inchloss diformulasi dari bahan2 semulajadi yg selamat utk wanita hamil,menyusu atau gastrik.- Kita bole mengawal bahagian tubuh mana yang hendak dikuruskan jadi kalau yg kurus- Yang pasti dengan inchloss pengeluar dah hantar utk dibacakan 30 juzuk alquran di mahad tahfiz bukit mertajam penang.
 
 
LAGI INFO TENTANG FELINNA INCH LOSS- Kesan yg lebih cepat menghilangkan lebihan lemak di badan anda.- 100% Bahan semulajadi tanpa bahan kimia. Sesuai juga untuk wanita hamil dan ibu menyusu.- Tidak menyebabkan kepanasan dan berbau harum.-
 
 Mendapat kelulusan KKM. No. KKM : NOT120101613K- BOLEH DIGUNAKAN OLEH LELAKI DAN WANITACARA PENGGUNAAN- Sapu bahagian lemak2 yg hendak dikurangkan 2 kali sehari(pagi/malam).- Jalani kehidupan anda seperti biasa. Jgn risau,produk ini berbau harum.- Sebagai bukti,ukur dahulu bahagian yg hendak dikecilkan sebelum sapu Inchloss. Kemudian selepas 3 4 hari, ukur lagi bahagian tersebut. Anda dijamin terkejut besar terkejut dengan hasilnya.

HARGA:
SEMENANJUNG - RM75
SS - RM80


+ POSTAGE RM 6 SEMENANJUNG

+ POSTAGE RM 9 SS
 






 

Wednesday, December 12, 2012

PRAY FOR GAZA

Assalamualaikum wbt,

Rencana utama: konflik Israel-Palestin, Gaza-Israel konflik, roket dan serangan mortar di selatan Israel, dan sekatan Gaza

    
Lihat juga: Timeline Perang Gaza, Senarai roket dan mortar serangan di Israel pada tahun 2008 dan pada tahun 2009 berikutan Perang Gaza
Semenanjung Gaza adalah jalur pantai tanah di pantai timur Laut Mediterranean yang bersempadan dengan Mesir dan Israel. Israel mengawal ruang udara Gaza dan perairan wilayah dan menghadkan pergerakan orang atau barangan dalam atau keluar Gaza.  Situasi undang-undang jalur Gaza yang dipertikaikan, Israel mengekalkan bahawa yang menduduki Gaza, seperti yang ditakrifkan oleh Perkara 6 Konvensyen Keempat Geneva, berakhir berikutan selesainya pelan pengunduran unilateral pada tahun 2005, menegaskan bahawa Israel tidak mempunyai fungsi kerajaan di Semenanjung Gaza. Ini tidak diterima oleh PBB, Hak Asasi Manusia Watch dan banyak lain-lain badan-badan antarabangsa dan NGO, yang masih menganggap Israel menjadi kuasa penjajah.




 Januari 2006 pilihan raya perundangan yang dibawa Hamas kuasa Pihak Berkuasa Kebangsaan Palestin. Sejak pembentukan pimpinan Hamas Pihak Berkuasa Palestin kerajaan Israel dan Kuartet di Timur Tengah yang dikenakan sekatan ekonomi terhadap wilayah Palestin. [ Dalam 2007, menggulingkan Hamas Fatah. Presiden Pihak Berkuasa Kebangsaan Palestin Mahmoud Abbas kemudian menolak kerajaan pimpinan Hamas dan membentuk kerajaan di Tebing Barat, memintas parlimen Hamas didominasi.Israel mengenakan tanah, udara, dan sekatan maritim, dan mengumumkan bahawa ia akan membenarkan hanya kemanusiaan bekalan ke Strip. kumpulan Palestin adalah sebahagiannya dapat memintas sekatan melalui terowong, beberapa yang dikatakan telah digunakan untuk penyeludupan senjata. 



Antara 2005 dan 2007, kumpulan-kumpulan Palestin di Gaza melepaskan kira-kira 2700 roket Qassam buatan tempatan ke Israel, membunuh empat orang awam Israel dan mencederakan 75 yang lain. Dalam tempoh yang sama, Israel melepaskan lebih daripada 14600 155 peluru artileri mm ke Semenanjung Gaza, membunuh 59 rakyat Palestin dan mencederakan 270. Menurut Pejabat Penyelarasan Hal Ehwal Kemanusiaan, antara tahun 2005 dan 2008, 116 Israel, termasuk orang awam dan pasukan keselamatan Israel, yang termasuk polis Israel, Polis Sempadan Israel dan ahli-ahli perkhidmatan tentera, terbunuh dalam kedua-dua Israel dan Wilayah Palestin dalam "konflik langsung insiden berkaitan" dan 1509 cedera.Pada masa ini, 1735 Palestin, termasuk awam dan militan daripada pelbagai kumpulan, terbunuh dan 8308 cedera dalam "insiden konflik secara langsung berkaitan.


Di bawah nie terdapat beberapa gambar kekejam zionis terhadap gaza.. marilah kita berdoa untuk umat islam disana sentiasa hidup aman dan bahagia.






















Mari  menderma
From : Aman Palestin

Sumbangan melalui SMS

Para dermawan juga boleh memberikan sumbangan melalui SMS. Hanya ikuti langkah mudah ini untuk menyumbang:

1. Taip PALESTIN <10 3="3" 5="5"> (10 / 5/ 3 itu adalah nilai sumbangan yang ingin disumbangkan)
2. Hantar ke 39111

Contoh: PALESTIN 10 dan hantar ke 39111

Mulakan sekarang. Terima kasih atas sumbangan anda semua.

 

Tuesday, December 11, 2012

10 TEMPAT PALING BERHANTU DI DUNIA

10. Berry Pomeroy Castle, Totness


 Ada beberapa legenda yang berkaitan dengan istana ini pada abad ke-14, dan memiliki reputasi sebagai tempat paling berhantu di dunia. Ia memiliki 2 hantu wanita terkenal iaitu White Lady dan Blue Lady. Menurut legenda White Lady ialah semangat Margaret Pomeroy yang mati kelaparan ketika dipenjarakan di bawah tanah oleh seorang kakak yang cemburu padanya. Dia dikatakan menghantui ruang bawah tanah yang gelap, dan naik dari St Margaret's Tower ke dinding istana. Blue Lady pula berlegar di seluruh kawasan tersebut. Bahayanya dia selalu mengumpan lelaki untuk menemui ajal dipersekitaran istana yang tidak selamat dan sukar untuk mendapatkan bantuan.

9. Dominican Hill, Baguio City, Philippines



 Menurut cerita, kawasan ini dihantui oleh roh-roh yang mati akibat peperangan sehingga mendapat reputasi sebagai salah satu tempat paling berhantu di dunia. Sebahagian penduduk mengatakan bahawa pesakit disini akan meninggal meskipun memiliki harapan untuk hidup. Kemudiannya mereka akan berubah menjadi hantu. Tanda-tanda tempat ini dihantui ialah terdengar kocakan pintu atau tingkap, pinggang mangkuk berlaga dan jeritan di waktu malam.

8. Edinburgh Castle, Edinburgh, Scotland: 
  
Istana megah yang dikatakan paling berhantu di dunia ini dibangunkan pada abad pertengahan. Ianya teguh di atas batu karang dan memberikan sebuah identiti yang menakjubkan di Bukit Scotland. Peliknya, di dalam ruang kosong istana dan jalan-jalan sempit dari Edinburgh, terdapat gema suara orang yang telah mati. Itulah yang telah dilaporkan oleh mereka yang mengalaminya. Kawasan yang dikatakan keras termasuk tembok penjara, Kubah South Bridge dan Mary King Close, jalan yang pernah digunakan untuk pengasingan pesalah dan mengkebumikan mereka. Ada juga kejadian lain seperti terserempak anjing hantu, drummer tanpa kepala, dan jelmaan bekas tahanan tujuh tahun perang Perancis dan Perang Kemerdekaan Amerika.
7. Monte Cristo, New South Wales, Australia: 

Monte Cristo, rumah paling berhantu di Australia terletak di Junee, New South Wales. Madam Crawley, pemilik rumah tersebut tidak pernah keluar dari rumahnya setelah kematian suaminya. 23 tahun beliau tidak pernah keluar dari rumahnya dan hanya sekali dua sahaja. Setelah kematian Madam Crawley, rohnya menghantui tempat itu khususnya bilik tidur. Saksi pernah melihat hantu tanpa tubuh, wajah tidak di kenali di tingkap, susuk tubuh yang menjelma lalu hilang, suara-suara misteri, dan lampu menyala padam berulang kali. Beberapa orang melaporkan bahawa ketika mereka memasuki bilik tidur, anak mereka menjadi sesak nafas sehingga pucat dan hampir meninggal dunia. Semuanya kembali normal setelah mereka meninggalkan bilik tersebut.

6. Ancient Ram Inn, Gloucestershire, England:


tempat paling berhantu di dunia

Perjalanan ke Ancient Ram Inn adalah sebuah pengalaman yang penuh dengan gangguan misteri. Lantai berdesir, bauan aneh, sejuk hingga meremang bulu roma menandakan tempat ini berhantu. Kisah yang berlaku di tempat ini cukup menakutkan. Pembunuhan ritual satanisme dan menjadikan kanak-kanak sebagai korban adalah antara amalan keji yang pernah dilakukan di sini sehinggakan ia menjadi antara tempat paling berhantu di dunia. Memang tidak dinafikan bangunan itu didirikan di tempat yang penuh dengan kemungkaran sehingga mengundang pelbagai perkara aneh.
5. Highgate Cemetery, North London, England: 

tempat paling berhantu di dunia

Pada waktu malam, Highgate Cemetery seperti babak dalam cerita seram. Batu nisan membengkok, pohon-pohon kelihatan bergerak, adalah antara tanda-tanda ianya tempat berhantu. Walaupun berhantu, tempat ini menampilkan arkitektur gothic yang menarik di Britain. Tempat ini juga Karl Marx disemadikan. Beliau ialah pengasas fahaman komunis dunia. 

4. Bhangarh Fort, India: 

tempat paling berhantu di dunia

Bhangarh Fort terletak diantara jalan Jaipur ke Alwar di Rajasthan, India. Menurut legenda, Singhia, seorang pengamal ilmu hitam membuat sumpahan di istana bahawa semua orang akan mati di istana dan jiwa mereka akan tinggal di sana selama berabad-abad tanpa kelahiran semula. Yang menghairankan, kesemua rumah di daerah ini tanpa atap kerana ketika setiap rumah ingin dibangunkan dengan atap, ia akan runtuh. Ianya adalah tempat paling berhantu di India. Orang yang mengunjungi tempat ini akan cemas  dan kegelisahan. Dikatakan bahawa tiada sesiapa yang akan kembali dari tempat ini jika tinggal setelah gelap. Pemerintah daerah ini melarang sesiapa sahaja berada disana setelah terbenam matahari. Terdapat papan tanda yang dipasang oleh Ahli Arkeologi India menulis "Di larang berada di daerah ini setelah terbenam matahari".

3. Screaming Tunnel, Niagara Falls, Ontario: 

tempat paling berhantu di dunia

Hantu Terseram Screaming Tunnel adalah salah satu legenda Niagara Falls paling abadi. Terletak di penghujung Warner Road, terowong di bawah rel kereta api yang menghubungkan Niagara Falls ke Toronto dan New York City. Menurut lagenda tempatan, lebih dari satu abad yang lalu, sebuah rumah ladang yang terletak berdekatan pintu masuk ke terowong selatan terbakar pada satu malam. Pakaian seorang gadis terbakar dan berlari-lari meminta tolong. Dia berlari memasuki terowong dalam usaha untuk memadamkan api. Akhirnya dia meninggal di dalam terowong tersebut. Dari versi lain, gadis tersebut di bakar oleh ayahnya dalam perebutan hak penjagaan ketika berlakunya penceraian. Ada juga yang mengatakan gadis tersebut dibakar setelah dirogol untuk menutup bukti. Walau apapun cerita sebenar, orang yang melalui terowong ini pada tengah malam pasti ternampak nyalaan api dan jeritan seorang gadis.

2. Ohio University, Athens, America: 

tempat paling berhantu di dunia

Ohio University dikenali sebagai Universiti paling berhantu di dunia. Sejumlah besar kawasan di kampus ini dikatakan berpuaka, dan telah banyak cerita misteri yang berlaku disini. Masyarakat Inggeris merumuskan Athens, Ohio, adalah salah satu tempat paling berhantu di dunia. Wilson Hall, terkenal kerana seorang gadis (dikatakan sebagai seorang ahli sihir) yang membunuh diri setelah menulis perihal syaitan dan supernatural di dinding darahnya sendiri. Lima kubur yang membentuk sebuah pentagram mengelilingi kampus dan dengan pusat pentadbiran berada di tengah menjadi tanda syaitan. Washington Hall, terkenal dihuni  oleh sekumpulan pasukan bola keranjang yang kesemuanya meninggal dunia akibat kemalangan yang mengerikan. Roh mereka menghantui jalan tersebut dan adakala terdengar mereka mengiringi bola. Katakombe dari Jefferson Hall, dimana lebih banyak kejadian terserempak dengan hantu berlaku..

1. Changi Beach, Singapore: 

tempat paling berhantu di dunia

Changi Beach dijadikan tempat pembunuhan tahanan ketika Perang Dunia Kedua dan mempunyai reputasi sebagai pantai paling berhantu di dunia. Ribuan bangsa cina diseksa dan dibunuh kerana di ragui anti Jepun. Kejadian aneh berlaku disini dengan tangisan dan jeritan. Kepala kadang-kadang terlihat terbang di mana-mana dan badan-badan tanpa kepala berjalan di sekitar pantai. Hal yang paling menakutkan ialah hantu-hantu tersebut juga meninggalkan nota berdarah. Adakalanya terlihat susuk tubuh menggali lubang seakan-akan menggali kubur.

Sunday, December 9, 2012

A-DHA BEAUTY CARE

korang ni nak share produk yg teramat best di dunia..ececece..mmg jatuh cinta habis ngan produk ni..uols tak teringin ke nak CANTEK macam ARTIS INDON tu..muke dorang sume gebu gebas..tengok drama pon bleh nmpak dorang mekap tak tebal kan kan kan!!~ A-Dha Skin care ni product dr INDONESIA uolss!meletopss gitu.. A-Dha ni mampu MENCERAHKAN, MEMUTIHKAN,MEMUDARKAN JERAGAT,MEMBUANG SEL KULIT MATI, HILANGKAN WHITEHEAD/BLACKHEAD yg mmg teramat degil nk kuar dr kulit tu kan, PARUT JERAWAT, KULIT KUSAM (dulu kulit i kusam uolss!! menciiiii!!) Paling best pasal A-Dha ni korang tak payah mekap dah..kulit jadi glowing gitu...macam pakai foundation aje (tapi dengan syarat penggunaan yg CONSISTANT)..nanti kalo korang g jalan mane2 msti jadik perhatian gtu..mesti ade yg tegur "CANTEK LA KULIT AWAK, PAKAI APE??" hehe.. kalo nak kesan lagi cepat sambil2 korang pakai produk ni disarankan ambil any SUPPLEMENT utk kulit..macam VIT C ke, BEUTSKIN ESSENCE ke..so lg cepat bkesan sbb kite rawat luar dan dalam.. PERINGATAN PENTING! lain orang lain jenis kulitnye..so kesan bg setiap individu pon berbeza..ade cepat berkesan ade yg lambat..gunakan berterusan..ni baru pkai seminggu dua tengok xde hasil dah stop guna..jangan macam tu yek :)

CARA NAK ORDER:
saya dan ramai lg yg telah m'cuba..anda bile lagi?..jika b'minat sila INBOX saya....insyallah kita sama2 cantik secara semujadi tanpa solekan





 1. Set Pink : untuk kulit normal atau tiada masalah



2. Set Hijau : untuk kulit berjerawat teruk / jeragat / alahan / resdung / sensitif & umur 40 tahun keatas  



 Kandungan 1 set;
1x sabun
1x serum
1x krim siang
1x krim malam




Tuesday, June 7, 2011